Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közönséges delfin

kozonseges-delfin-bebivel_delphinus_delphis_with_calf.jpg  Közönséges delfin (Delphinus delphis)

A közönséges delfin a Föld összes trópusi és mérsékelt övi tengereiben elterjedt. Nagy számban fordul elő a Földközi-tengerben és a Fekete-tengerben. Az európai partoknál délről északra csökken a gyakorisága, de a Golf-áramlat révén alkalmilag Skandinávia északi részéig is eljut.

Nem él helyhez kötött életet, hanem fő táplálékforrását, a halrajokat követi. A táplálékkínálatnak megfelelően a közönséges delfin többnyire csak a part menti vizekben él.

Az állat hossza 1,7-2,4 méter, testtömege 80-120 kg.

Csoportokban élő lény. A közönséges delfin jó példa arra, hogy a hasonló életfeltételek között egy emlős alkata mennyire halszerűvé idomulhat. Elegáns, áramvonalas testével gyorsan, akár 45 km/h sebességgel képes úszni. A hajtóerőt főként farokúszójával fejti ki. Ez annyira erős, hogy képes a vízből messzire kirepíteni az állatot. A delfin több méter magasra és rendkívül pontosan tud ugrani. Még elképesztőbb az a képessége, hogy farokúszójával gyorsan csapkodva a vízfelszínen tud "járni". Nehéz testét egyedül farokúszójának erejével tartja ki a vízből, és hogy ilyen különleges helyzetben is meg tud állni, az kiváló egyensúlyérzékét bizonyítja.

A közönséges delfin általában 25 évig él, de 30 éves példányokról is tudnak.

 

Az újfajta Delfin és Bálna esszenciák közül a Közönséges delfinhez tartozó esszencia többek között a következőket támogatja:

  • Érzelmi tisztaságot és egyensúlyt hoz.
  • Relaxál és biztonságot ad önmagadon belül
  • Segíti a középpont megtartását
  • Segít teljesnek érezni magadat, és így nem kell másoktól függeni.